onsdag, juni 25, 2008

Beställningsattack

Det var inte alls meningen. Jag behöver inte fler olästa böcker i hyllorna. Jag behöver inte fler filmer. Fast behöver och behöver, det är väl begär och inte behov det handlar om. Caroline citerar My Paris och jag vill också läsa. Drawing Words and Writing Pictures och What It Is är guider till grafiskt romanskrivande. Titlarna hittade jag i följande artikel. Och filmen Merry Christmas Mr. Lawrence är ren nostalgi. Som fjortonåring såg jag den otaliga ggr för att överleva ett år av brittiskt kolonialliv i N---. Vet inte om den fortfarande håller (och var den egentligen bra ens då, fyllde den inte ett behov snarare än ett begär?). Filmmusiken är iallafall ljuvlig.

Beställningar:
Gail Scott: My Paris
Jessica Abel & Matt Madden: Drawing Words and Writing Pictures
Lynda Barry: What It Is
Merry Christmas Mr. Lawrence (film)

5 kommentarer:

Caroline sa...

Jag gratulerar dig din Scottbeställning å det grövsta!!

Mrs. B sa...

Ja, du skrev oemotståndligt. Dumt bara: jag väntade för länge. Den hinner inte hit innan helgen, då jag själv är i Paris.

Caroline sa...

Å, men då har du ju ngt att se fram emot efter hemkomsten! (Iaf jag behöver oftast en morot för att locka hem mig själv efter mina resor...)

Längtar oresonligt mkt till Paris just nu - önskar dig bon voyage men ännu mer a happy stay!!

Anonym sa...

Visst är det underbart att göra beställningar som man egentligen inte behöver, men som ändå bara måste beställa. För jag har märkt att min bokhylla konstant fylls på av olästa böcker och ändå kan jag inte sluta köpa böcker.

Mrs. B sa...

Caroline: Tack! Och morot kan nog behövas.
Lena: Underbart och lite hemskt. Men man har ialla fall alltid något att läsa.