lördag, juni 13, 2009

Il y a longtemps que je t'aime

Två systrar återförenas efter att den ena avtjänat ett långt fängelsestraff. Skuldkänslor, saknad, bitterhet och frågor bollas mellan syskonen men också, som titlen antyder, kärlek. Filmen I have loved you so long (eng. titlen) är skriven och regisserad av Philippe Claudel (förf. av romanen Grå själar). Kristin Scott Thomas och Elsa Zylberstein är komplexa, sköra som glas samt iklädda lågmälda klänningar och platta skor. Det kalla ljuset mejslar fåror i Thomas perfekta anlete. Dvs. på alla vis fransk film när den är som bäst.

3 kommentarer:

Caroline sa...

Ser mkt fram emot att se filmen så småningom. (Har en av vackraste titlarna, tycker jag.)

La Bibliofille sa...

Les âmes grises och La petite fille demonsieur Lihn hör till två av mitt livs stora läsupplevelser, har sedan dem högaktat Philippe Claudel. Liksom Caroline tycker jag att titeln är en av de vackraste och önskar snart få se filmen!
Tack snälla Mrs B. för detta inlägg!

Mrs. B sa...

Ja, underbar titel och film! Kanske, kanske är slutet inte helt perfekt. Diskuterar gärna när ni sett den, vill inte förstöra genom att skriva för mycket här och nu. Claudel vill jag gärna läsa - särskilt efter La Bs kommentar - och lägger till höstens läshög.