måndag, september 21, 2009

I väntans tider

Varje morgon börjar med en tur ner i farstun för att kontrollera postfacket. Nehej, inget paket idag heller. Väntar otåligt på Jane Mendelsons I Was Amelia Earhart, Robert Walsers Institute Benjamenta, Shirley Jacksons We Have Always Lived in the Castle samt Sheila Kohlers Cracks. Varför har amazon.uk plötsligt så långa leveranstider? Böckerna brukade anlända inom två-tre dagar; nu tar det veckor. A. S. Byatt snart utläst. Får väl botanisera i hyllorna hemma så länge.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det underbart att gå i väntans tider, själv väntar jag på Oates senaste Älskade syster, äntligen översatt till svenska ( för lat för att läsa på engelska). Helst skulle jag alltid velat gå i väntan.

Mrs. B sa...

Hej Lena, ja du borde ju veta! Hoppas mammatillvaron är bra och att du snart är tillbaka som bloggare. Pto översättningar blir jag alltid glatt förvånad över hur såpass mycket bra litteratur blir översatt i Sverige. Jag läser faktiskt också helst på svenska, förutom just engelskspråkig litteratur. Nu blir det istället så att jag läser tom svensk litteratur på engelska eftersom jag inte har tillgång till originalet.

Anonym sa...

Hej, mamma tillvaron är bara bra och nu fem månader senare så har också rutiner skapats och man är inte riktigt lika skräckslagen som från början. Så nu har jag äntligen lite mer tid och lite mer ro för att skriva på min blogg, så den är återstartad igen. Det är svårt att sluta med denna sysselsättning. Även om jag inte alls hinner läsa lika mycket längre, så slinker det ner än bok då och då.

Mrs. B sa...

Oj, det hade jag missat. Kul, nu är din blogg tillbaka på min lista!