lördag, februari 19, 2011

Första intryck Falun

14 kommentarer:

Caroline sa...

Mkt vackert. Hoppas du trivs!

Hermia Says sa...

Hoppas det samma - att du trivs! Gillade Falun my när jag bodde där.

Mrs. B sa...

Å, trivs och trivs. Jag har varit programmatiskt positiv till flytten, eftersom jag behöver jobberfarenheten trots att den innebär tillfälligt särboende för mig och min man. I det tysta har jag tröstat mig med att det bara är några timmar till Arlanda och flyget hem. Hur kunde jag ana det infrastruktuella helvete det innebär att bo i "hjärtat av Sverige"? Till Stockholm har jag dock lyckats ta mig två helger i rad och nu är jag faktiskt tillbaka i London och planerar stanna ett tag!
Hermia, du har ju bott där: har du några tips ang. Falun? Äta, leka, se och höra? All information mottages tacksamt.

Hermia Says sa...

Hm.. min tid i Falun var åren 94-96. Vid ett återbesök där i somras kunde jag konstatera att mycket hänt sedan dess. Hammars konditori var borta, bion Röda kvarn stängd... En rolig Filmstudio fanns där då, vet dock inte om den är kvar. Känns ju hemskt trist inte kunna vara till ngn hjälp... mina Faluminnen finns nog i ngt slags nostalgisk dimma.

Ja usch att bli särbo p g a jobb är inget jag önskar mig. Förstår det inte är det roligaste..

Mrs. B sa...

Nej, någon filmstudio har jag inte sett. Biograferna i Sverige har verkligen försvunnit i rasande takt. Jag blir så glad verje gång jag besöker Stockholm och upptäcker att de klassiska biograferna kvarstår.

Mrs. B sa...

Ojd, jag ser att min datordyslexi som vanligt inte förnekar sig: "infrastruktu-r-ella" och "v-a-rje" ska det förstås vara.

Mrs. B sa...

"Ojd" - nej, jag ger upp...

Caroline sa...

Påminner om den påtvingade särboism jag o min man genomled förra året, var helt oförberedd på tex 3,5 timmars busstur längs en sträcka som m bil tar max 40 min. De "snabba helgzippar" jag hade planerat (o köpt flygbiljetter till) blev... öh, inte vad jag föreställt mig. Håller tummarna för många långa sejourer i London o en rolig aktivitet i Falun, mao.

Mrs. B sa...

Tack, Caroline!

Catrin sa...

DET KOMMER ATT GÅ BRA! Och till Stockholm kan det ju inte ta så lång tid. Kom och var med på Wind Up Womens nästa träff vettja då vi ska diskutera One Day av David Nicholls!

Mrs. B sa...

Tack för inbjudan, Catrin. Vi får se. Stockholm ligger nära Falun men långt därifrån när tågen inte går...

On Word Arts sa...

Så glad av att se att du är tillbaka! Mycket förändring och nyhet låter det som, men som ovan, det kommer gå bra.
(Kan iff tillägga att jag levt över 11 år i särboende sammanlagt halva året, och att det kan finnas många positiva aspekter, även om det låter sanslöst klychigt...)

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Det var det här inlägget som gjorde att jag längtade efter något så vackert som namnet (och bilden) Maida Vale borde vara. Nu har jag varit där. Och det VAR vackert.

http://lookingformrgoodbook.blogspot.com/2008/12/utan-julgran-i-maida-vale.html

Mrs. B sa...

On Word Arts: jo, jag tror dig nog. Jag och Mr. B flyttade ihop först två år efter bröllop och då hade en ocean separerat oss i över tio år. Nu känns det jobbigare och jag vet inte riktigt varför. Vanan, kanske.

Ann-Sofie: kul med Maida Vale och roligt att du inte blev besviken, när jag nu var en inspirationskälla.