fredag, juli 11, 2014

Uptown and Down Manhattan


Liksom Melanie har jag gått uptown and down hela Manhattan i över en vecka (och i 35-gradig hetta) och det känns i fötterna varje kväll. De sista kvarteren hem till Mr Bs studio staplar jag. Till skillnad från Melanie vet jag dock precis vad jag letar efter och har hittills hittat fyra fantastiska lägenheter något sånär inom vår budget. En i Harlem, en i Midtown, en i Yorkville, dvs den mindre fashionabla delen av Upper East Side, och en i Murray Hill. Den sista har vi ansökt om att få hyra och på måndag hoppas vi få besked.
Att hyra en lägenhet på Manhattan är ungefär som att söka jobb - ansökan granskas, vägs och värderas noggrant och just den här tiden på året är konkurrensen knivskarp. Det gäller f.ö. också populära delar av Brooklyn och New Jersey. Fördelarna med att inte anlita en blodsug...förlåt, mäklare, är inte bara ekonomiska utan också att jag uppsöker byggnader i områden jag troligtvis aldrig besökt annars och tidigare inte ens kände till namnen på: East Harlem, Tudor City, Sutton Place, Beekman, Turtle Bay och så vidare. På kvällarna vilar jag benen och läser, förutom min sommarläsning - just nu Elizabeth Bowen, Martin Gelins och Eva Wistens riktigt välskrivna New Yorkguide från 2011. Eftersom jag rör mig långt borta från Meatpacking District och West Village just nu tycker jag visserligen att de beskriver en helt annan stad än den jag befinner mig i, men jag hoppas att någon gång få tillfälle att testa hur väl deras förslag på restauranger och liknande stämmer med verkligheten. Måste bara vila ben och fötter först.

4 kommentarer:

Hermia Says sa...

Men åh! Lägenhetsjakt på Manhattan! Håller tummarna för er och Murray Hill, traskade runt i de krokarna under vår sista dag i NY i mars. Good luck hunting (eller så)!

Mrs. B sa...

Din lyckönskning hade nog rätt effekt. Lägenheten är vår - om vi vill ha den- fick vi veta igår. Nu är vi i valet och kvalet, för det kan ju finnas något ännu bättre där ute...usch, vad svårt att bestämma sig.

mind the book sa...

den där NY-guiden gillade jag också! min inre rebellflanör har annars svårt för guideböcker : ))

Mrs. B sa...

Jag gillar inte heller guideböcker men den här kunde jag inte låta bli. Misstänker att den nog är trevligare att läsa än att använda men det spelar mindre roll.