söndag, november 02, 2014

Maniska dagar på Manhattan

Så var det flyttat. Bokhyllor och balkong står tomma i lägenheten i Earls Court Square:

Får lite magont av att titta på resterna av mitt och Mr Bs hem under nästan tio år, men tröstas av att vi slipper genomlida rivningen av Earls Court Exhibition Centre och den ekonomiska kris som antas följa för lokala näringsidkare. No kidding, projektet heter "the Earls Court Masterplan." Vem tyckte att det namnet var en god idé? När jag läser om projektet ser jag att den höga byggnad som redan finns i området kallas Empress State Building. Det verkar inte bättre än att vi flyttat från att bo i närheten av en state building till en annan. Så här ser det för tillfället ut i vår nya lägenhet på Manhattan:
 
 
Sängen står helt galet och saknar ben, medan boklådor hindrar framkomsten. Tanken är dock att mitt skrivbord ska stå i hörnet till vänster i bild. Det betyder att min utsikt kommer att vara ungefär den här:  
 
 
Bilderna kanske är för små, men det är alltså Empire State Building som tronar till vänster och Chrysler Building i högra fönstret. Hur ska jag få någonting gjort? En viktigare fråga just nu är iofs hur jag någonsin ska få ordning på prylarna i vårt nya hem. Vi har nämligen downsizat utan att vi riktigt förstod hur mycket. Undantaget är altanen som är ungefär lika stor som den studio Mr B bodde i under sommaren:
 
 
Just nu är den i princip omöblerad, men nästa sommar ska här inredas med Ikeas Äpplarömöbler och krukväxter. Den observanta noterar att det är två Högstensfåtöljer som står där just nu. De är ett inköp inspirerat av Läsdagboken som rekommenderade dem högt i somras. Hon har helt rätt, de är ljuvliga att sitta och läsa i. När det inte är november.
 
 

5 kommentarer:

Hermia Says sa...

Mållös.. Wow..

Mrs. B sa...

Som jag slet innan jag hittade den här lägenheten. Gick in säkert ett femtiotal olika hyreshus över hela Manhattan och frågade vad som snart skulle bli ledigt. När jag hittade den här lägenheten och visade den för Mr B blev vi båda helt fnittriga av lycka, men trodde nog aldrig att vi faktiskt skulle kunna flytta in...

Hermia Says sa...

Vilken resa.. Och så roligt för er att få bo som ni gör!

mind the book sa...

"vår nya lägenhet på Manhattan"!!! med terrass - och två Högsten = la dolce vita

Mrs. B sa...

Jo, jag det är jätteroligt, men såklart vardag här också. Typ, inget vatten i lägenheten på hela dagen och flyttlådor överallt. Fast, nej, det spelar ingen roll. Känner mig tacksam ändå.