torsdag, juni 16, 2016

Gin, tonic och ett knippe timjan

Det kom en låda med kryddväxter som behövde blir omplanterade i större krukor. Jag började ambitiöst med timjan, som faktiskt kom i jord innan jag såg att det också kommit ett bokpaket.
Eftersom jag tidigare på dagen äntligen läst, kommenterat och betygsatt det sista examensarbetet, b- och c-uppsatsen, inlämningen osv för den här terminen slängde jag ihop en välbehövlig gin och tonic efter att ha öppnat paketet.
Jag planterade inte fler kryddor efter det. Istället läste jag första sidorna i Madeleine Brents Heritage of Shadows. Och insåg att jag misskategoriserat hennes romaner. De är ju inte renodlade romanser, alls, utan spänningsromaner, typ. Eller, spänningsromanser kanske är det rätta ordet.
Medan jag funderade över vilken genre Brents romaner egentligen tillhör, och om jag nog ändå borde slänga ihop en till gin och tonic till, sjönk solen sakta mellan höghusen.
38e gatan lyste som guld trots att Manhattanhenge (å fula ord!) för länge sedan är förbi. Här var jag tvungen att resa mig upp för att ta bilden. Och insåg då att ginen stigit mig lite åt huvudet. Så det blev bara en drink.
Chrysler fångar de sista strålarna
Eftersom jag redan stod upp passade jag på att tända ljusslingan på planket som skiljer vår altan från grannens.  
Jag satt kvar länge efter att det mörknat och läste, vilade ögonen (som det heter) och tittade förstrött på de återstående kryddväxterna i lådan. Mr B kom hem med kinamat han hämtat upp på vägen och jag dukade utomhus. Nu, snart, vågar jag hoppas att semestern börjar på riktigt. Bara en vecka kvar.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

gin + flädersaft = SANT

Mrs. B sa...

Ah, låter gott, men då försvinner ju den medicinska effekten. Tonic=kinin. Eftersom vi har mygg på kvällarna och jag numera tänker West Nile disease och Zika så fort jag får ett myggbett låtsas jag att kinin hjälper mot dessa också.

Jenny B sa...

Vilken perfekt dag med en drink på altanen, nya böcker, timjan (min älsklingskrydda) och semestern runt hörnet! Och åh, vad underbart det ser ut på Manhattan. Tack för bilderna och stämningen!