onsdag, mars 01, 2017

kvällstankar

Under en period skrev och läste jag väldigt mycket om litteratur som utspelas i Frankrike, och då särskilt i Paris. Så mycket att jag har en hel hylla till alla böcker jag samlade på mig. Numera står den hyllan mest och samlar damm (se ovan), men kanske för att det snart är vår - eller bara kväll - har jag börjat sniffa på de texter jag fortfarande inte läst i samlingen, t.ex. Elaine Dundys The Dud Avocado och Geoff Dyers Paris Trance. Dessutom har jag några ofärdiga skrivprojekt kvar, som jag av olika anledningar aldrig blivit färdig med. Kanske något jag borde se över nu i mars. För tidigare inlägg om Paris i litteraturen, se gärna här.

3 kommentarer:

Hermia Says sa...

Så fint med en Frankrikeavdelning i hemmahyllan! Följde länken till de andra inläggen och har nu beställt Paris hemliga tecken från ett bibliotek nära mig :)

Mrs. B sa...

Vad roligt, då har du något fint att se fram emot. Tycker det är intressant att de här gamla fotoreportagen skildrar en period som håller på att försvinna när de dokumenterar den, medan vi som läser dessa reportage idag kan säga detsamma om själva reportagen. Dubbel nostalgi, eller vad man nu ska kalla det.

Mrs. B sa...

p.s. Schildt har också skrivit en essåbok med samma namn (Paris hemliga tecken). Den har jag inte sett irl, så är det den du kanske mot förmodan beställt får du gärna berätta vad du tycker när du sett den.