onsdag, maj 03, 2017

"They're alive!"

Bloomstruck
Å, dessa klimatkontraster! Tillbaka i New York och krukträdgården efter en helg bland snö och kyla. Att lämna plantorna på terrassen för två veckor i Sverige gav mig en klump i magen eftersom Mr B skulle vara i London under samma period. Men istället för att skrumpna ihop av torka har plantorna frodats, konstigt nog. Det växlande vädret (sol - regn - sol) och behagliga temperaturer verkar ha resulterat i idealiska förhållanden för en negligerad trädgård. Chokladmyntan har växt i en närmast perfekt cirkel bland, från vänster, kaprifol, jasmin, grönmynta och citronella:
Bladverket på hortensian Vanilla Strawberry (eller kanske är det Zinfin Doll, lite svårt att se ännu) har mångdubblats sedan mitten av april. Jag ser verkligen fram emot de stora, vitrosa blomklasarna:
Buxbomsvarianterna mår också bättre än någonsin. Det enda som saknas är färg bland allt det gröna, så till helgen får jag gå en sväng till Union Square på jakt efter ettåriga blommande plantor. Ska försöka njuta av utomhusvädret (betoning på försöka, ca 16 grader är lite för kallt för att sitta ute när solen försvunnit bakom huset) under de två veckor jag är hemma. Sedan bär det av till Sverige igen innan jag kan slå mig ner på terrassen för sommaren. Ser så fram emot det efter allt flängande fram och tillbaka över Atlanten. Sol, ett glas rosévin, en bok eller två bland all växtprakt är vad jag längter efter nu.

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

ta på dej tröja :)

Mrs. B sa...

haha, jag har använt både tröja och filt och då går det ganska bra.