lördag, september 09, 2017

nya bokhyllor

Tråkigt att börja ett inlägg med att påpeka att jag egentligen inte hinner skriva något här, men så är det. Vill ändå lägga upp något lätt bokrelatrat. Hektiska veckor på jobbet i norra Sverige - fast en snabb sväg ner till Småland hann jag med för att skruva ihop bokhyllor till de böcker jag inte tagit med mig till New York och som istället åkte med flyttlasset till mammas hus.
 Efter flera timmars slit var de äntligen monterade! Vita billyhyllor med glasdörrar matchar (?) den redan väldigt vita inredningen i huset. Förra ägaren målade allt vitt. När hon inte målade det svart. Men jag gillar det, en ren kanvas liksom. Hann också fylla några hyllor, men glömde ta bild.
 Högt i tak. Sängen är just nu bäddad enbart för katterna, men tanken är att jag så småningom ska sova här när jag är på besök. 
Fransk balkong och möbler som inte fyller något riktigt syfte ännu.
Ett slitet skrivbord och en syréngren.

8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

härligt, härligt! Hoppas de är ordentligt fast i väggen...

Hanneles bokparadis sa...

inte helt vitt hos mig:
http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/08/mitt-minimalistiska-pafagelsrum.html

Hanneles bokparadis sa...

tips, i mittenbilden ser du bra lampor till hyllorna:
http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/11/basta-julklappen-fixade-sonen.html

Mrs. B sa...

Underbart påfågelrum! OCh jodå hyllorna är ordentligt förankanrade pga av katter gillar att klättra och golven är mycket ojämna. Fina lampor, kanske något att ta efter, men annars får böckerna leva i mörkret. Jag är din son, dvs fixar åt mamma.

Joelinda sa...

Generöst av din mamma att upplåta ett så vackert rum åt en dotter som bor på andra sidan jordklotet :-) Onekligen ett mycket tilltalande rum med de stora glasdörrarna utåt! Billybokhyllorna är fina och vitrindörrarna håller undan det värsta dammet. Mina barn har såna i sina rum. Själv investerade jag i vita Lundqvistbokhyllor utmed hela vardagsrumsväggen när jag äntligen fick råd - har drömt om dem länge.

Mrs. B sa...

Lundqvistbokhyllor är fina! Min egen dröm är platsbyggda bokhyllor. Vi hade några sådana i lägenheten i London och oj, vad tjusiga de var. För att inte tala om hur många böcker de svalde. Kanske det viktigaste för oss: http://lookingformrgoodbook.blogspot.se/2010/10/i-hyllan.html

Hanneles bokparadis sa...

(jag behöver bra lampor för att leta och hitta :)

Hanneles bokparadis sa...

köpte några extrahyllor... alla böcker är inte så store, pocket och annat