onsdag, april 09, 2008

Världens vackraste bokhandel?

"Är det här världens vackraste bokhandel?" undrar Jonathan Glancey i The Guardian idag. Han har besökt boekhandel "Selexyz Dominicanen" i Maastricht, som inrättats i en 800 år gammal kyrka. Passar bra för alla världens bokdyrkare. Äntligen ett tempel bara för oss. För den som föredrar en intimare miljö att göra sina inköp i kanske cafe-librería "El Péndulo" i Mexico City passar bättre. Visst påminner lokalen nedan lite om Ylvas drömbibliotek? Man får hoppas att det är okej att stanna länge, bläddra lite i böckerna och kanske t.o.m. ta en fika innan man bestämmer sig. Här följer en lista på andra vackra boklådor (källa):
1. El Ateneo i Buenos Aires
2. Lello i Porto
3. Borders i Glasgow
4. Scarthin i Cromford, Derbyshire
5. Secret Headquarters i Los Angeles

7 kommentarer:

Country Girl sa...

Ack så vackert!
Jag stal "din" bild till min egen blogg..

Mrs. B sa...

Om det ändå vore min bild. Då hade jag ju varit där...

Johan sa...

Jag älskar den översta bilden.

//JJ

Aicha sa...

Åh så vackert! Jag visste inte att jag längtar till Maastrich. Nu vet jag.

Martin sa...

Åh, vackert! Tänk att man måste planera in Maastricht för nästa Europaresa, och därifrån till den mexikanska lådan... Det blir till att spara pengar.

Ang listan är Glasgows Borders tyvärr inte lika läcker inuti, filialen i Edinburgh (känd som "den med trappan") är klart mysigare. Om man nu går till Borders för annat än deras sortiment.

Hypergraphia sa...

oh, i'm blow away. Träden, så vackert. Har personligen drömt om en bokhandel med inslag av öken. Ett öppet sandhav och så bokhyllor. Mindre bra för böckerna dessvärre.
Väldigt inspirerande inlägg. Tack.

iHanna sa...

Påminner lite om biblioteket här i vår egen vackra hufvudstad...
http://www.flickr.com/photos/ihanna/2591473534/

Och där är alla böcker gratis!

:-)