onsdag, juli 30, 2008

Victoria and Albert National Art Library

Idag upptäckte jag ett fint bibliotek på Victoria & Albert Museums övervåning. Här får vem som helst sitta efter att ha registrerat sig som läsare (ta med legitimation). Wendy, som är här veckan ut, har spenderat de senaste dagarna med att tyda faksimiler av Charles Dickens manuskript till David Copperfield. Det vore logiskt att tro att Dickens papper finns i The British Library, men icke. De är donerade till museet. Jag jobbar mest hemifrån, men kanske smiter jag hit under höstmånaderna om vi fortfarande bor i närheten. Tänk trummande regn mot rutorna och de små lamporna över varje sittplats tända. Men nu var jag faktiskt här för att äta lunch i museets viktorianska cafe, där mosaiker i massor trängs med guldförgyllda speglar och hypermoderna taklampor hänger från de höga taken. Ute badade nakna barn i fontänen, men inomhus var det svalt och skönt. Lax, couscous och vitt vin passade bra i värmen. Såg på vägen hem att The Times bjuder på Penguinböcker hela veckan! Igår en bok om miljön som jag hoppade över. Idag Alain de Bottons The Consolations of Philosophy, men den har jag redan. Undrar vilken bok det är imorgon?

Uppdatering: Mr. B såg också boken och köpte tidningen åt mig. Nu har jag två Botton, får väl ge bort den andra till någon behövande.

2 kommentarer:

Spectatia sa...

Åh, jag inbillar mig att man alldeles omedelbart blir en fullständigt harmonisk människa när man träder in i det där biblioteket...

Mrs. B sa...

Ja, visst är det fint och halvtomt var det också, men det kanske beror på att det är sommar.