torsdag, augusti 07, 2008

Böcker i augusti

Fynd från dagens besök på Oxfam:

Harry Thompson: This Thing of Darkness
Christophe Dufossé: School's Out
Jean-Claude Carrière: Please, Mr. Einstein
Christopher Isherwood: Berlin Stories
Florian Zeller: The Fascination of Evil
Anna Funder: Stasiland

Ja, jag skulle ju inte läsa mer av Vargas, men tänkte att ogillandet kanske berodde på mig och inte på genren. Jag har därför beställt underbara, perfekta Peter Loveseys The False Inspector Dew för att testa den teorin. Kan jag inte läsa (om) Lovesey med nöje ska jag inte läsa några deckare överhuvudtaget. Nu har jag för övrigt köpstopp t.o.m. 1 september!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det underbart när köpstoppet har ett slutdatum, har själv handlat lite för mycket böcker på semester och fått gått över till dubbla bokrader i bokhyllorna. Men längtar ändå efter mer böcker att köpa, visst är det lustigt.

Måste vara skönt att kunna läsa böcker på orignalspråk själv så måste jag tappert vänta tills böckerna översätts på svenska. Är för lat för att läsa på engelska.

Mrs. B sa...

Usch ja. Köpstopp är aldrig roliga, men det är inte högar av olästa och ofta ganska dyra böcker heller.
Jag vet inte varför man ändå längtar efter nya böcker hela tiden. Ibland verkar jag tro att det räcker med att ha boken för att ha läst den, ungefär som att köpa språkböcker och tro att man kan lära sig språket bara genom att titta på omslaget!
Pto språk så har jag inte mycket val utan tvingas läsa på engelska. Men njuter desto mer när jag får tag i något på svenska. Plötsligt går läsningen mycket fortare och jag förstår också väldigt komplicerade resonemang...

Magix sa...

Shriver är bäst!

Mrs. B sa...

Ja, det sägs det! En av de populära titlar jag tänkte ta mig igenom i augusti.

Anna-Lena sa...

Jag har läst Anna Funders Stasiland och den är riktigt bra! En lite ovanlig och fascinerande dokumentärroman.