onsdag, oktober 22, 2008

Snöblandat

Idag packas det och väljs bland reselitteraturen, för imorgon bär det äntligen av till Sverige och snö, is och mörker. Kanske blir det som planerat temaläsning under två veckor? Jag har sparat följande titlar för något sådant (tyvärr kan jag inte ladda upp några egna foton för tillfället så håll till godo med följande):

Sarah Emily Miano: Encyclopedia of Snow


Eller så blir det något helt annat.

8 kommentarer:

Lyran sa...

Snö, is och mörker? Nej då, inte under de närmaste två veckorna. Solen skiner, vi har fin höst (fast blåsig).

Ylva sa...

Spännande titlar!
Men Lyran har helt rätt - här är det milt så det förslår. Men tids nog blir det ju kallt - det beror på var du ska vara och hur länge... Själv sparar jag Nattfåk av Johan theorin till vintern och ska nog satsa på en omläsning av Ljus över snö av Anita Shreve. En bok som är så bra att man nästan tvivlar på att det är AS som skrivit den..

Välkommen hit förresten!

Catrin sa...

Snö av Pamuk har du kanske redan läst. En annan snöbok att rekommendera är den trevliga Ture skottar snö - extremt snabbläst också.

Mrs. B sa...

Haha, Sverige är ju avlångt! Jag lovar att dit jag åker är det både snö och is just nu (fast inte så mycket), och mörkret faller allt tidigare.

Catrin: jo, jag har läst Pamuks Snö och gillade den jättemycket. Ture skottar snö har Tidholm skrivit ser jag, kul, får försöka hitta den på bibblan när jag kommer fram! Blir kanske enda snöboken jag läser ut...

Ylva sa...

Då måtte det vara riktigt långt norr ut du styr kosan... Glöm inte långkallingarna, då!

Kurt sa...

Hedersdoktor Yngve Ryds böcker är mycket bra, speciellt boken "Eld : flammor och glöd - samisk eldkonst", men innan den skrev han också boken "Snö : En Renskötare Berättar".

Anonym sa...

Här där jag är så ligger det både snö och is på den kära backen, kanske inte så mycket men vi önskar oss mer av hela våra hjärtan. Som sagt vårt land är avlångt så det förslår.

En bok att läsa kanske är White av Marie Darrieussecq, om du nu inte redan läst den.

Mrs. B sa...

Hej och tack för alla tips! Inatt snöade det och nu ligger det två decimeter pudrig nysnö på marken. Vintern är här...