tisdag, maj 05, 2009

Maj månads läsning

BBCs lyrikserie är inspirerande. Den första av månaderna utan R kommer därför att gå i engelska romantikens tecken. För nu ska de läsas mer ingående, Coleridge, Wordsworth, Shelley, Keats och Byron, samt ett antal kvinnliga romantiker (som jag hoppas kunna namnen på snart). Dags att leta fram gulnade anteckningar från Duncan Wus underbara föreläsningar, rota bland hyllorna efter sekundärlitteratur och göra besök på Londons många museer. Första instans: A. S. Byatts Unruly Times: Wordsworth and Coleridge in Their Time. Hejdå Susan Faludi, vi gör en paus.

5 kommentarer:

Caroline sa...

Åh, vårens vackraste planering. Det är så sällan jag längtar till London, men nu, åh! (Oftast förekommande ord i mina kommentarer, jag vet inte varför, är det för att lägga ut en vänligt låtande bro mellan mig och kommentarsläsaren, möjligtvis? Så dumt!)

On Word Arts sa...

Din inspiration inspirerar! Man får se vart det tar en... Den gnistrande våren känns helt rätt i tid.

Mrs. B sa...

Caroline: Nej, det är inte alls dumt. Jag är tacksam för alla broar och störs inte alls av åh, det är ett fint utrop!

On Word Arts: Och vart det tar mig... Jag hoppas inspirationen håller i sig ett tag, för oss båda.

a-lo sa...

Åh det låter så härligt inspirerande! Jag längtar, längtar tillbaka till London när jag läser dina inlägg. Också långt mer romantiskt än min nuvarande stads (Malmö) litteraturarv i alla fall..

Mrs. B sa...

a-lo: själv längtar jag ofta FRÅN London, men så är det nog alltid (?) där man bor...