måndag, november 16, 2009

Cornwall i svart på vitt

Hoppla, tillbaka! Men med förlängd jobbdeadline (sista november), vilket innebär endast sporadiska inlägg under resten av november. Läsandet har definitivt legat på sparlåga de senaste veckorna. Däremot har jag avslutat så gott som varje kväll med några timmar film. London är varmt och det har regnat förskräckligt och trottoarerna ligger begravda under lövhögarna. Förskräckligheter har också präglat helgens filmtittande. Förutom Hitchcocks Rebecca (1940) och Jamaica Inn (1939) har jag också njutit av charmiga Cornwallspökisen The Uninvited (1944), med Ray Milland. Manus skrivet av Dodie Smith, minsann. Perfekta matinéer eller nattfilmer i höst- och vintermörkret. Häll upp konjaken, kryp in under filten och låt er skrämmas...

4 kommentarer:

Spectatia sa...

Vilket hus och vilken utsikt! Tack för tipset om The Uninvited. Efter att ha varit i Cornwall i våras tar jag gärna tillfället i akt att återvända dit per film.

Mrs. B sa...

Jag funderar skarpt på att själv göra en liten resa dit, men kanske först till våren. Håller med om både hus och utsikt i filmen!

fia sa...

jag tror minsann att jag ska ta dej på orden där... fast jag byter nog konjaken mot vin. men först ska jag kolla runt lite hos dej, hittade precis hit!

Mrs. B sa...

Hej och välkommen!