torsdag, mars 04, 2010

inhandlat under februari

Bokreabrist i London borde ha stoppat mig.

10 kommentarer:

Caroline sa...

"Månadens införskaffade böcker" borde ju allra minst bli ett stående blogginslag!

On Word Arts sa...

Vackert, i vårljuset. Håller med Caroline men inser samtidigt att det är med viss ångest (i mitt fall) dessa självavslöjanden registreras. Mängden tid det tar att med lätt hand införskaffa väger inte helt balanserat i vågen med mängden tid det faktiskt tar att läsa. Får luta mig mot framtid.

Caroline sa...

Fniss, håller med, vet inte om jag skulle våga dylikt projekt heller, men jag skall kanske försöka, åtminstone mars & april; ja, varför inte!

Mrs. B sa...

Jag föreställer mig era inlägg som sittande på varsin axel: å ena sidan lusten, å andra sidan insikten. Lusten vinner nästan alltid, men som tur är inte jämt. Då drunknade jag väl i, eller slogs ihjäl av fallande och olästa bokhögar.

Denna framtida hotbild kan väl också förstås som ett presumptivt straff för det ständiga köpandet? Så försöker jag undgå insikten, lindra ångesten och bli tillfälligt fri att återigen besöka bokhandeln. Eller kanske svamlar jag bara...

Ser fram emot era framtida bokhögsinlägg (medberoende kallas det visst i andra sammanhang)!

Ann-Sofie sa...

I år balanserar jag upp "Månadens införskaffade böcker" med "Månadens gallrade/bortgivna böcker" i nyfunnen minimalistisk anda. Mitt nya bibblo till trots. Men jag applåderar och avundas din hög.

Mrs. B sa...

Jag funderade i samma banor, Ann-Sofie, men har svårt för just gallringar. Plötsligt har alla böcker ett värde som de verkligen inte hade när jag precis läst ut dem. Konstigt det där.

Bokbabbel sa...

Om det är något jag gillar så är det bilder på bokhögar! Kan bara inte bestämma mig om jag mest gillar de högar var jag känner igen bra böcker, eller de högar där jag inte känner igen böckerna men däremot blir nyfiken (din)!

Haha, håller med Caroline, men tror att det lätt skulle bli lite skämmigt (mängden) även om just bokbloggarna är de som skulle förstå :)

Mrs. B sa...

En kombination av känt och okänt är kanske att föredra?

Caroline sa...

Efter att nästan ha bestämt att blogga införskaffat mars, ser jag mig förvånat omkring och häpnar: hittills består högen endast av tre nya; säkerligen ett slags rekord. Jag väntar, dock inte med andhållen spänning, vad månaden lider...

Mrs. B sa...

Min marshög är inte heller högre. Hoppas kunna begränsa införskaffandet av böcker den här månaden, men som du skriver...