söndag, november 07, 2010

London i november


Trottoaren skyms av rödbrun konfetti. Vore de inte obehagligt våta gick det att hoppa i högarna runt bilar och träd. Istället slinker jag upp i porten till vänster. Däruppe väntar te, rostat bröd och en soppa eller två. Jag spiller lite i Nicola Upsons An Expert in Murder och inbillar mig att det London hon beskriver ser ut ungefär så här. Fast i West End. Det går inte ihop men det struntar jag i.

6 kommentarer:

Caroline sa...

Låter alldeles förträffligt höstligt och alltså the iron work, jag blir helt knäsvag.

Rekommenderar du Upson? För Londons skull läste jag en gång ett par Winspear men det var ngt med det hela som inte tilltalade mig, har sedan dess varit på jakt på ngt liknnade fast bättre.

Mrs. B sa...

Hittills är det lite FÖR mycket West End i Upsons deckare. Långa utlägg om skådespelare i Josephine Teys pjäs ovs. Jag hoppas fortfarande att det ska visa sig väsentligt - har trots allt inte hunnit särskilt långt in i boken ännu - och väntar därför med ett definitivt svar tills efter helgen.

Ann-Sofei på OOOF bok sa...

VILKEN fin bild! Jag väntar nu med spänning på juldekorativa Londonbilder. Ja, du läste rätt.

Mrs. B sa...

Juldekorativa Londonbilder lovas!

Helena sa...

Underbar bild, min inre anglofil gråter av lycka! Det ÄR något speciellt med regnvåta höstlöv, särskilt när de ligger på en gata i London.

Intressant med Nicola Upson förresten (visst har hon doktorerat på Josephine Tey?). Klickade hem The Franchise Affair av Josephine Tey efter att Sarah Waters nämnt den som inspiration till The Little Stranger när jag intervjuade henne. Har dock inte hunnit läsa den än. Borde göra det. Ja, det borde jag. Tack för påminnelsen!

Mrs. B sa...

Jo, jag tror Upson doktorerat på Tey. Hon verkar generellt väldigt insatt i brittisk teaterhistoria under 1930-talet. Jag läste The Franchice Affair i somras. Tyckte faktiskt bättre om den än om första delen i Upsons deckarserie. Just The Franchice Affair är förresten lite speciell. Ingen pusseldeckare (för vi får inte ta del av alla ledtrådar samtidigt som huvudpersonen) men inte heller en psykologisk roman som jag är van vid. Dock ljuvlig brittisk småstadmiljö och härliga karaktärer, så jag klagar inte.