lördag, mars 15, 2014

14. till hyllorna

Jag slank in i Waterstones bokhandel på Kensington High Street i går kväll. Kom ut med bl.a. två biografier och en kokbok. Little Paris Kitchen är sprungen ur Rachel Khoos matlagningsprogram. I det lilla köket i hennes lägenhet i Paris lagar hon rätter som t.o.m. jag klarar att smälla ihop. Och så Paris - jag är lättflörtad på så sätt. Mrs Hemingway handlar om samtliga Mrs Hemingways: the Paris Wife Hadley, Pauline och tjusiga och talangfulla Martha Gellhorn. Alltså, de andra två kvinnorna var säkert det också, men dem vet jag i stort sett ingenting om - jag får återkomma när jag läst biografin. Slutligen The Road to Middlemarch av Rebecca Mead. Hon har tydligen läst George Eliots roman hela sju gånger, vilket alla som läst den en gång vet är en prestation i sig. Mead speglar sig både i romanen och i Eliot och jag kommer att tänka på Åsa Mobergs Simone och jag. Ser fram emot att så småningom läsa samtliga. Här mer om Mrs Hemingway:


4 kommentarer:

Hermia Says sa...

Mead var aktuell med boksamtal någonstans nyss i NY och hennes böcker skyltades det med, missade så klart henne men så har jag inte läst Middlemarch (än).

Mrs. B sa...

Hm, vad intressant. Kanske för att Mead ar skribent på The New Yorker som hennes bok fått åstor uppmärksamhet? Läs gärna Middlemarch när du får tid någon gång. Det är en väldigt bra roman. En bra sak med den är att den är så tjock att den räcker länge.

Hermia Says sa...

Ja, precis New Yorker-kopplingen!
Läste för ett tag sedan Bror & syster som den fått heta på svenska som en försmak av författarskapet. Gillade den så jag ser fram emot M!

Mrs Calloway sa...

intressanta tips! igår såg jag filmen Midnight in Paris, där bl. a. Hemingway, Gertrude Stein och Zelda och Scott Fitzgerald figurerar. i vår läsecirkel är Åren i Paris (The Paris Wife)nästa bok, så jag klickar hem Mrs Hemingway. samma läsecirkel har Bror och syster (= Kvarnen vid Floss) som "läxa" i sommar. Middlemarch har jag sett som TV-serie för länge sedan. Adam Bede väntar i hyllan...