lördag, februari 20, 2016

Promenadlitteratur eller bara litterära promenader?

man får ha ett öppet sinne för färg när man fyndar
De senaste dagarna milda väder har gjort mig rastlös. Igår promenerade jag ända ner till Battery park. Mittemot det forna World Trade Center ligger outletvaruhuset Century 21, där man kan köpa rejält nedsatta skor, kläder, smink och annat. Jag tror att det berodde på att jag vid det laget hade ganska ont i fötterna, för jag gick in och klev ut med tre (!) par sportskor en dryg timme senare, alla till priset av ett par skor i vanlig butik. Nu är skogarderoben redo för vårens alla fortsatta promenader och joggingturer men jag behöver lite mental pepp också. Följande verk i bokhyllan lovar just det, fast risken är förstås att jag istället blir kvar inomhus, läsande. Tips på ytterligare litteratur på ämnet mottages tacksamt!

6 kommentarer:

Hermia Says sa...

Så härligt att du är ladda för promenader! En bok jag kan fylla på med är Tomas Espedals Gå som jag läste för några år sedan.
http://hermiasay.blogspot.se/2013/08/om-konsten-att-ga.html#.Vsl_1oF86K0

Mrs. B sa...

Tack för tipset, låter som en bok i precis min smak.

Hanneles bokparadis sa...

Murakamis bok har jag läst (och sprungit GöteborgsVarvet tio gånger), bra skor är viktigt. Martina Haag har skrivit Heja Heja om sin löpning.

Hanneles bokparadis sa...

tycker om att cykla, fina cykelvägar här, läs Promenader med Virginia Woolf av Lisbeth Larsson, en riktig bokpärla.

Hanneles bokparadis sa...

lite nördigt i min favoritstad: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2015/02/life-and-london-virginia-woolf.html

Mrs. B sa...

Hannele, Martina Haags bok hade jag glömt - jag har tom glömt ifall jag läst den eller ej. Kanske bläddreade jag bara igenom den i affären. Och Larssons bok om Woolf är underbar. Jag började läsa den när den kom ut, men stannade när Larsson började skriva om Night and Day, vilken är den enda roman av Woolf jag inte läst (ännu). Ville inte få spoliers. Tack också för länken till ditt inlägg!