fredag, mars 04, 2016

jobba hemma

New York, mars 2016
Det sämsta med att jobba hemifrån är att det börjar skymma vid arbetstidens slut och jag har inte varit utomhus på hela dagen. Det bästa med att jobba hemifrån: utsikten.

8 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Men - så du bor. Det kan ju bara vara hur bra som helst. Härifrån sett.

Hanneles bokparadis sa...

ingen förbjuder väl att ta en lunchpromenad

Hanneles bokparadis sa...

fint med flygplanet!

Mrs. B sa...

Jo, jag bor verkligen hur bra som helst, men sitter oftast inomhus eftersom jag jobbar just hemifrån. Det är kanske därför det känns så frustrerande - jag tänker på allt spännande som händer i stan. Hannele, du har rätt, visst borde jag ta en lunchpromenad, men jag fastnar så lätt framför datorn och jobbet tar ju aldrig slut. Idag är det dock lördag så efter det här inlägget ska jag stänga ner datorn för dagen...

Joelinda sa...

Makalöst vackert med skimret av ny koppar!
Klart du ska gå ut på lunchen! Jag sitter också och jobbar hemifrån (dock inte alls så glassigt som du gör - inte ens i närheten...) och jag ser till att ta mig ut på hundpromenader eller fotosessioner eller affärsluncher hela tiden. Friheten med att vara egenföretagare gör ju att jag kan bestämma själv när jag vill jobba :-)

Mrs. B sa...

Joelinda, fasaden på Chryslers krona ändrar utseende helt beroende på ljuset. Ibland är den blygrå, ibland knallgul. Jag jobbar tyvärr inte eget utan försöker anpassa mig till kollegorna på min arbetsplats i Sverige. Vilket betyder att jag börjar jobba ca 6.00 på morgonen - och sedan glömmer bort tiden. Affärsluncher låter mycket glamoröst. Sådana skulle jag vilja ha. Socialt vore det också.

Joelinda sa...

Hej igen, mrs B! Jo, jag förstod att inte fasaden är klädd i koppar (som till råga på allt inte ärgat under alla år) men det var en fantastiskt vacker syn. Överhuvudtaget ser allt i din blogg nästan skrämmande vackert ut, som om vi förflyttats till en glamorös film.

Affärsluncher i en stockholmsförort är däremot inte glamourösa, inte för fem öre, men ett trevligt avbrott som gör att jag inte totalt fastnar framför datorn. Likaså mina hundpromenader - utan dem skulle jag inte komma utanför dörren på vardagarna. Eftersom jag inte vågar mig på att anställa folk, ser jag till att ha affärskollegor och kunder som jag kan vara social med. Att smita in på Facebook eller bokbloggar eller surfa runt lite på nätet ser jag också som ett sätt att vara lite social, när man inte har arbetskamrater att fika med.

Mrs. B sa...

Oj, men tack för komplimangen! Det glamorösa omgivningarna är jag så klart inte skapare av, utan de bara finns där.
Att ha hund vore perfekt - sällskap och en anledning att gå ut några gånger per dag!