onsdag, maj 25, 2016

28 grader varmt, Indiana och vanilj

Tillbaka i New York, där temperaturen äntligen blivit sommar. De få växter som klarade vintern planterar jag om. Övriga förpassas till soprummet. När det är varmt ska man dricka te sade en väninna i Grekland för nu alldeles för många år sedan. Jag tar därför tepaus.
George Sands naiva hjältinna Indiana växer upp på Bourbon Island (numera Réunion) utanför Madagaskar. Inspirerad av läsningen växlar jag mellan två vaniljteer. Kusmis Vanille Bourbon och Harney & Sons Vanilla Comoro. Föredrar Kusmis krämigare och subtilare variant framför den senares föralldel förföriskt godisdoftande version.
Är efter Indiana också förtjust i George Sand. Hon skrev fler än 60 romaner men bara ett fåtal verkar finnas i tryck. Ännu färre översatta till svenska eller engelska. La Mare au diable (1846) blir kanske nästa Sand, eftersom den redan står i min bokhylla. Finns dessutom översatt till svenska.  

5 kommentarer:

Joelinda sa...

Helt irrelevant kommentar, men SÅ vackra teburkar!

Mrs. B sa...

Visst är de, och inte allt irrelevant kommentar. Tack för den! Jag gillar fina burkar - särskilt mycket när jag dessutom tycker om dess innehåll, vilket jag gör i det här fallet.

Hanneles bibliotek sa...

George Sand är intressant fortfarande, hon var ju ganska kontroversiell. Hittade en kul bok:
http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2015/07/samtida-george-sand-la-1869.html

Hanneles bokparadis sa...

En vinter på Mallorca av George Sand har kommit ut som nyutgivning. Ca 30 titlar har blivit översatta till svenska. Biografin Älska, det är allt! : George Sand i liv och dikt av Lena Kåreland är ganska ny.

Mrs. B sa...


Tack för tips, Hannele. "En vinter på Mallorca" har jag på min att läsa lista. Vad kul att den getts ut igen. Jo, det har nog översatt en del av Sand, men de är rätt svåra att få tag på. Kikade in på Bokbörsen men där återkomma samma titlar om och om igen. Fast man kanske måste veta vad man letar efter. Kårelands biografi kommer jag att köpa i augusti när jag är tillbaka i Sverige.