måndag, mars 26, 2018

Vår i New York 2018

På altanen i morse förångades andedräkten av kylan. Men på eftermiddagen hade vårsolen värmt upp så pass att jag inte längre kunde bära mössa. Och  Central Park var fyllt av vårtecken.
Feta snödroppar i ett skuggigt parti av rabatten.
 Mars är ingen turistmånad i New York så parken var lagom befolkad. Söta barn sprang omkring i vårsolen och jag satte mig på en bänk och läste lite i två böcker om New York inhandlade på Strands parkfilial. Först Luc Santes Low Life: Lures and Snares of Old New York - när Manhattan kännetecknades av nöjen, fattigdom, kriminalitet och porr. Fascinerande läsning.
Den andra boken Stephanie Danlers Sweetbitter, en roman à clef om Tess som jobbar som servitris på en av NYs bästa restauranger. "An education in champagne and cocaine" utlovar baksidetexten. 
Jag var inte ensam om att njuta av solen i parken.
Solens reflektion i höghusens fönster förpassar tillfälligt den skuggiga tillvaron i de låga Brownstonehusen.
Park Avenues träd i vårskrud med episkopalkyrkan St. Barthelemow i bakgrunden. Slutligen, på gatan utanför min port ett antal silverglittrande husvagnar. Filminspelningarna i stan har börjat igen. Det är också ett vårtecken.

5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Härliga vårbilder!

Gabrielle Björnstrand sa...

Roligt. Jag blir så förtjust i att New York är som mammas gata för dig. Och lite avis.

Mrs. B sa...

Tack! Och usch, jag är så dålig på att ta för mig av NY. Sitter mest hemma och jobbar. Men kul att det inte märks så mycket här, hehe. Idag hade jag dock inte ro att sitta stilla, så jag skolkade på eftermiddagen.

Jenny B sa...

Tack för ögonblicksbilderna från vårsolen! Att läsa böcker på en parkbänk mitt i en stad, det är något av det skönaste jag vet.

Mrs. B sa...

Jack själv, Jenny. Visst är det!