fredag, mars 11, 2016

jerka: ljudböcker

Dags för en jerka där Annika undrar vad vi tycker om ljudböcker. Jag har försökt lyssna på ljudböcker och det brukar gå sådär. Rena uppläsningar har jag svårt att koncentrera mig på. Tankarna far iväg åt annat håll.

Radiodramatiseringar gillar jag däremot och vill gärna rekommendera BBCs dramer av Dorothy Sayers pusseldeckare. De här inspelningarna är underbara och jag är glad över att bli påmind om dem på det här sättet. Jag har nu klickat hem både The Nine Tailors och en box innehållande Gaudy Night, Murder Must Advertise, Clouds of Witness, Busman's Honeymoon och The Unpleasantness at the Bellona Club av den anledningen. Ett bra sätt att träna engelsk hörförståelse också (says the teacher).

19 kommentarer:

Boklysten sa...

Ljudböcker är säkert bra för den som de funkar för. Tyvärr passar de inte mig, jag tappar koncentrationen alldeles för lätt och har sen noll koll på vad jag lyssnat på.

Mrs Calloway sa...

det var bra tips! är annars ingen vän av ljudböcker, men försöker då och då

Mrs. B sa...

Men de här radiodramerna är något helt annat än vanliga ljudböcker där samma person ändrar lite på sin röst för att låta som olika personer i texten. BBC har slagit på stort och använt sig av flera av de skådespelare som också varit med i de då aktuella filmatiseringarna av Sayers romaner. Och sedan är böckerna så spännande att man bara måste följa med i handlingen. Men, så klart är det inte för alla. Mycket måste klaffa just när det gäller ljudböcker, faktiskt.

Vargnatt sa...

Tack för tipset!

Mrs. B sa...

Varsågod!

Cissi sa...

Jag har inte vågat mig på något på engelska även om det säkert är nyttigt. Jag är glad över de få engelska böcker jag ändå läser. Storytel har en del engelska ljudböcker så jag får kanske testa någon enklare bok vid tillfälle. Eftersom jag kommunicerar en hel del på engelska på jobbet så det skadar ju inte att bättra på både uttal och förståelse.

Bokdamen sa...

Tack för tipsen jag lyssnar en hel del på ljudböcker och det brukar bli en och annan på engelska.

Hanneles bokparadis sa...

jag kan göra bara en sak i taget; kan inte lyssna och städa samtidigt... och somnar jag :)

Klimakteriehäxan sa...

Självklart ett bra hjälpmedel för att få fart på språket, vilket det än är!

Helena sa...

Radioteater låter som ett bra tips :)

Mrs. B sa...

Jag kan inte rekommendera dem nog, men det är så klart deckare, så man (jag i alla fall) koncentrerar mig mer än man kanske gjort annars. Plus så klart att skådespelarna är mycket bra.

Sanna sa...

Men ÅÅÅ vilket bra tips! Dem ska jag leta rätt på genast.

Monika sa...

Jag har inte ens på musik när jag är ensam hemma. Är alldeles för glad i tystnaden som ibland råder :)

Ewa K sa...

Dorothy Sayers är ju så underbar, men det är många år sedan jag läste hennes böcker nu. Pusseldeckare är egentligen de enda deckare jag gillar.

Benita sa...

Tack för tipset!

Mrs. B sa...

Till er som tycker att BBC-inspelningarna verkar spännande så kan jag tipsa om att Amazon.co.uk säljer dem. Men notera att priserna skiljer sig åt rejält, för de börjar tydligen bli svåra att hitta. Här t.ex. "Strong Poison" för över 8000 kr!:
http://www.amazon.co.uk/Strong-Poison-Starring-Carmichael-Collection/dp/B00E324ZPM/ref=sr_1_25?s=books&ie=UTF8&qid=1457802462&sr=1-25&keywords=bbc+radio+sayers

Lotta Modin sa...

Blir sugen på att lyssna på en engelsk dramatisering. Men. Finns de inte billigare?! I vilket format kommer de?

Tack för tipset!

Mrs. B sa...

Jo, det är klart att de finns billigare, ca 14-20 pund styck verkar de gå på och 200 kronor är väl normalpris också för inlästa böcker? De är vad jag vet bara tillgängliga i cd-format men du kan ju leta på nätet och se vad du hittar.

Snowflake sa...

Yummy!