tisdag, maj 06, 2008

Veckans bokhandel

Är två och franska. På Bute Street i South Kensington har ett antal franska affärsidkare trängt ihop sig. Mellan de två librairies ligger ett kafé med det något förmätna namnet Raison d'être. Bilderna nedan togs innan jag blev sjuk. Då regnade det. Idag är det försommarvarmt klänningsväder.

The French Bookshop, 28 Bute Street, SW7

Minimal lokal med acceptabelt utbud av franska klassiker och bästsäljare. Här hittar man mode- och nyhetsmagasin som Marie France, L'Express och Paris Match, samt tidningar skrivna på lättare franska för språkstudenter. Regelbundna författarkvällar anordnas också. 8 maj besöker Marc Levy, vars debutbok blivit Hollywoodfilm.


Au Fils Des Mots, 19 Bute Street, SW7

Utbudet liknar det i The French Bookshop. Dock rymligare lokal och dessutom viss specialisering på barnböcker och seriemagasin för barn och vuxna (inkl. manga). Anordnar också författarkvällar och tillfälliga utställningar.

Köpte:

Le Magazine Littéraire

Lire

Benoîte et Flora Groult: Journal à quatre mains (£ 7.05)

Alain Robbe-Grillet: La jalousie (£ 12.50)

Benoîte Groult har skrivit romanen Saltstänk på huden som bor hemma i min mammas bokhylla. Tillhör mitt antibibliotek och väntar alltså på lästur. Vad tycker ni som någon gång läst den boken? Har visst filmats också.

Inga kommentarer: