torsdag, juli 24, 2008

Dassiga böcker

Måste rädda systrarna Groult och Witt-Brattström från toadöden. Nej, de hotas inte av total nedspolning men väl av att inte läsas ut förrän, tja, 2009. De har alltså fungerat som, ahem, "toaböcker" här hemma och det betyder att jag läst dem i en takt av ca två sidor per dag. Nu leds jag av att se dem ligga där halvlästa och snart fuktskadade. Planerar därför avsluta dem under helgen, dock någon annanstans än just på toaletten.

7 kommentarer:

Kurt sa...

Det är just därför det är så bra att låna böcker på bibliotek, då ha man en yttre tidsram som tvingar en att avsluta böckerna i en viss ordning, det skapar disciplin! Fast blir det allt för ont om tid med böckerna som man lånat på 1-veckas lån, som man inte kan låna om, så kan man ju lämna tillbaka dem, för att genast låna dem igen!

La Bibliofille sa...

Toaläsning är vanskligt! Lyckades läsa ut en Majakovskijdiktsamling på det viset, men med Ted Hughes "Brev på födelsedagen" gick det sämre. Funderar dock på att återuppta fenomenet "Dassbok", men kommer nog att hålla mig till det lyriska, texterna är ju passande långa för toaläsning. Kanske kunde Sonja Åkessons samlade dikter vara något? Lycka till med systrarna Groult och Witt-Brattström!

Mrs. B sa...

Kurt: ja, disciplin är något jag verkligen behöver på alla områden i mitt liv!

La bibliofille: diktsamlingar är en bra idé! I en tidigare lägenhet had jag faktiskt en lite hylla med dikter, seriealbum mm inne på toaletten (och den var utan dusch/badkar så ingen risk för fuktskador heller). Kanske något att återvända till. Å vad jag önskar att jag hade något av Sonja Åkesson att ställa i en sådan hylla! Får se om jag lyckas hitta något av hennes nästa gång jag är i Sverige.

La Bibliofille sa...

Sonja Åkessons "Vara vit mans slav" finns utgiven i svensk pocket, den kunde kanske vara något?

Mrs. B sa...

Absolut, tack för tipset!

Lyran sa...

Så skönt att läsa att det inte är bara jag som har "dassaböcker". Fast efter ett tag brukar jag bli så inne i mina att de får flytta till vardagsrummet :-)

Mrs. B sa...

Lyran: det är nog det enda rätta om man böckerna är lite längre!