onsdag, juli 30, 2008

Läsrapport

Jag är fullkomligt besatt av The Poisonwood Bible och vill inte sluta läsa. Tur att det är en tjock bok - den räcker nog någon dag till. Stackars familjen Price, vars fanatiske patriark Nathan släpat dem till Kongo i misionssyfte, där de lämnas vind för våg när belgarna lämnar landet 1960. Han är kanske väl en-dimensionell Nathan, men nödvändig för att ge övriga karaktärer tillfälle att utvecklas eller gå under. McCarthys The Road är tillfälligt lagd åt sidan eftersom jag vill ge den full uppmärksamhet senare. Är också halvvägs genom Dekadensens kön och snart framme vid Laura Marholmsanalyserna, vilket jag ser fram emot. Bokslut följer.

2 kommentarer:

Ylva sa...

Så nyfiken på Kingsolver blev jag att jag genast beställde Sommarens Rikedom från antikvariat Fagus och letade som besatt på vårt lager i bokhandlen efter Giftträdets bibel (som är utgången men jag vet att vi haft ganska många ex av den förut). Tackar för tips!

Mrs. B sa...

Nu när jag läst färdigt är mitt intryck lite mer nyanserat och inte helt positivt. Men, svagheterna lyckas inte ta kål på allt det vackra i boken som verkligen är något extra.