lördag, juli 12, 2008

Resultat efter Oxfambesök

Snålblåst, kallt. Vad hände med sommaren? Kaffe på sängen och tittar igenom bokfynden från igår. Blandade titlar för £10:Muriel Spark: Aiding and Abetting
Alexander McCall Smith: The Sunday Philosophy Club
Patrick Redmond: The Wishing Game
Harlan Coben: No Second Chance
Paul Auster: Oracle Night
Witold Gombrowicz: Cosmos och Pornografia
Joanne Harris: Gentlemen & Players
Alice Hoffman: Skylight Confessions
Tana French: In the Woods

Dorothy L. Sayers: Gaudy Night (CD)
Joanna Trollope: Brother & Sister (CD)

Tankar: Har länge velat läsa båda, men har inte Redmond och Harris skrivit *samma bok*? Handlingen i Austers bok låter lovande. Hoffman, Smith, French och Coben är säkra verklighetsflykter, men äger jag inte redan just denna Coben? Har inbjudan till egen gaudy uppe i Oxford i augusti. Ska jag gå? Vill jag gå? Filmatiseringen av Muriel Sparks kyligt perfekta The Prime of Miss Jean Brody visas på ITV idag. Vad har jag läst av Gombowicz? Ja, just det, Bakakaj, novellsamling. Men, har jag verkligen läst den? Nej, endast dammsamlare i hyllan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lyckliga du som har Tana French oläst. Å andra sidan verkar du veta att det är en säker verklighetsflykt. Och det har du rätt i... Kanske är du synsk.

Oavsett. Jag är avis på att du har den oläst, om du nu har det.

Bra samling böcker för 10 £.

Mrs. B sa...

Haha, nej jag är inte synsk men deckare och spänningsromaner brukar ju kunna erbjuda några timmars avkoppling. Jag brukar inte bli så engagerad i dem, förutom på ett "vad hände sen"-vis.
Kul att läsa att French är bra. Ser fram emot att påbörja den snart.